Thaiföld - Kambodzsa - India

16 nap, 3 ország, csak 6 nap szabi!

Túra időtartama

16 nap

Nehézségi fok

Könnyű

Túra időpontja

2018. okt. 20-nov. 4.

Túra díja
365.000 Ft

Túra díja
365.000 Ft

Betelt

Jelentkezés

A túra rövid leírása


2018. október 20.-november 4.

Ezen a túrán megismerheted Bangkok számtalan arcát, a modern és nyüzsgő metropolisztól egészen a hangulatos és tradicionális thai külvárosig. Meglátogatjuk a híres királyi palotát, a legjelentősebb templomokat, kipróbáljuk a thai streetfoodot, és hajóval felfedezzük Bangkok csatornanegyedét. Ellátogatunk a régi főváros romtemplomaihoz, majd Kambodzsába utazunk, ahol a világ talán leghíresebb szent helyét, Angkort is bejárjuk robogóval. Túránk utolsó pár napját Indiában töltjük, ahol megnézzük a Taj Mahalt, elutazunk Varanasiba, és egy kolostorban is megszállunk. Intenzív élményekben, és csodálatos látnivalókban garantáltan nem lesz hiány.

A túra útvonala


Budapestről a thai fővárosba, Bangkokba érkezünk repülővel. Kis pihenés után három egész napot töltünk el ebben a hatalmas városban, ami alatt meglátogatjuk a királyi család lakhelyét, a legnagyobb watokat, vagyis templomokat, a híres turista utcát, a Kao San Roadot, valamint a bangkoki csatornahálózatot is bejárjuk hajón. Ezután busszal utazunk Kambodzsába, ahol szintén 3 napot töltünk majd, és Siem Reap-ben robogóval járjuk be Angkor ősi romvárosát, majd ismét busszal érkezünk vissza Bangkokba, ahonnan Delhibe repülünk, majd busszal Agra városába megyünk tovább, ahol megnézzük a Taj Mahalt. Indián belül repülővel érjük el Varanasit, és egy kolostorban is megszállunk. Élményekkel teli és színes 16 napos utazásra számíthatsz, ha velünk tartasz!

 Kérdésed van? Írj nekünk! Megosztás Facebookon

Budapestről a thai fővárosba, Bangkokba érkezünk repülővel. Kis pihenés után három egész napot töltünk el ebben a hatalmas városban, ami alatt meglátogatjuk a királyi család lakhelyét, a legnagyobb watokat, vagyis templomokat, a híres turista utcát, a Kao San Roadot, valamint a bangkoki csatornahálózatot is bejárjuk hajón. Ezután busszal utazunk Kambodzsába, ahol szintén 3 napot töltünk majd, és Siem Reap-ben robogóval járjuk be Angkor ősi romvárosát, majd ismét busszal érkezünk vissza Bangkokba, ahonnan Delhibe repülünk, majd busszal Agra városába megyünk tovább, ahol megnézzük a Taj Mahalt. Indián belül repülővel érjük el Varanasit, és egy kolostorban is megszállunk. Élményekkel teli és színes 16 napos utazásra számíthatsz, ha velünk tartasz!

 Kérdésed van? Írj nekünk! Megosztás Facebookon

Videó az eddigi túrákról


Videó az eddigi túrákról


A túra részletes programja


1-3.nap – Utazás Thaiföldre, Bangkok

Budapestről indulva, körülbelül 12 órás repülőúton jutunk el Bangkokba. A reptérről a hajnali órákban, transzferrel érkezünk meg a belvárosba, ahol elfoglaljuk a hotelszobákat, majd egy kis pihenés után elmegyünk a turisták által közkedvelt Kao San Roadra vacsorázni, ahol kedvünkre válogathatunk a thai konyha remekeiből. Ezután egy jól megérdemelt pihenés következik, hogy újult erővel vághassunk neki a másnapi városnézésnek. A harmadik nap folyamán a királyi palotát, Wat Arunt és Wat Phot járjuk be, valamint egyik este ellátogatunk a nyüzsgő belvárosba, ahol hatalmas és modern plázák, hotelek és lakóépületek között számos éjszakai piacot és helyi éttermet is találhatunk.

Könnyű

4.nap – Ayutthaya

Reggel busszal indulunk az ősi fővárosba, Ayutthayaba egy egész napos kirándulás keretében. Hazafelé ellátogatunk a nyári királyi rezidenciára is, majd onnan érkezünk vissza Bangkokba a késődélutáni órákban. Este ismét a városé a főszerep, Chinatown és nyüzsgés.

Könnyű

5.nap – Bangkok

Utolsó bangkoki napunkon felmegyünk a Golden Mountain (Arany hegy) tetejére, ahonnan pazar kilátás nyílik az egész városra. Meglátogatjuk a három legfontosabb templomot: Wat Suthat, Wat Traimitben, Wat Benjamabophit. Délután hajóval fedezzük fel Bangkok csatornahálózatát, mely a közlekedés fontos részét képezi. Este ismét a streetfoodé és a nyüzsgésé a főszerep.

Könnyű

6.nap – utazás Kambodzsába

A reggeli órákban buszra szállunk, és a kambodzsai határ felé vesszük az irányt. A határon gyalog kell átkelnünk, majd a túloldalon ismét visszaszállunk a buszra. A késődélutáni-esti órákban érkezünk meg Siem Reap városába, ahol elfoglaljuk a szállásunkat, és kimegyünk a városba, hogy felfedezzük a helyi ételspecialitásokat illetve a piacot.

Könnyű

7-9.nap – Kambodzsa, Angkor

Reggel robogót bérlünk, majd a szállástól kb 10 km-re fekvő Angkor Wat felé vesszük az irányt. 3 teljes napot töltünk a romváros felfedezésével. Angkorban, a khmer fővárosban a föld akkori népességének 0.1% lakott, hatalmas terei és templomai még mai szemmel is monumentálisak. Ha nem szeretnél robogózni, akkor bérelhetsz riksát is önköltségen!

Könnyű

10.nap – Utazás Bangkokba

Reggel busszal indulunk vissza Bangkokba, ahová az esti órákban érkezünk meg és egy utolsó éjszakát töltünk el Thaiföldön, mielőtt tovább indulnánk Indiába.

Könnyű

11.nap – Utazás Delhibe

Thaiföldről egy röpke 4 órás repülőút után Indiába érkezünk, ami méltó megkoronázása lesz utazásunknak. Szállásunk a túristák által közkedvelt Paharganj kerületben lesz, így rögtön az első nap felfedezhetjük a piacot és a méltán híres indiai konyhát.

Könnyű

12.nap – Agra, Taj Mahal

Korán reggel indulunk Agra irányába, hogy megcsodáljuk India építészeti remekét, a Taj Mahalt. Útközben, ha belefér az időnkbe és közlekedés engedi, megállunk Mathurában, Krishna születési helyén egy gyors fotó erejéig illetve megnézünk még Delhiben egy mecsetet.

Könnyű

13.nap – Varanasi

Varanasi India egyik legszentebb hindu vallási helye. Úgy tartják, hogy aki Varnasiban hal meg, többet nem kell újraszületnie. Így folyamatosan lobognak a tüzek a Gangesz partján. Este tűzszertartásra megyünk, halotti szertartásos máglyákat nézünk meg. Sokan azt gondolom már ezért az egy programért eljönnének Indiába. Hajnalban korán kelünk, hogy a Gangeszen csónakázva csodálhassuk meg a napfelkeltét. Varanasiból bérelt busszal megyünk tovább Bodhgayaba, ahol Buddha megvilágosodott.

Könnyű

14.nap – Bodghaya

Bodhgaya a csodás Bodhi fával, Buddha megvilágosodásának helyszíne. A hely leírhatatlan mind látvány mind energiák tekintetében. Megnézzük a hatalmas, álló Buddha szobrot és, ha sikerül, bevihetjük pár személyes tárgyunkat egy szertartásra áldásért a tibeti templomba. Az éjszakát egy helyi kolostorban töltjük.

Könnyű

15-16.nap – utazás Delhibe, majd Budapestre

Reggel a napfelkeltét a Bodhi fa tövében várjuk, majd napköben tradicionális tibeti ételeket kóstolunk. Délután Bodhgayaból a reptérre megyünk, majd onnan Delhibe repülünk tovább. Kora hajnalban indul a repülőnk vissza Budapestre.

Könnyű

Mire van szükséged az úthoz?


Jelentkezés feltételei

Amennyiben érdekel túránk, kérünk, hogy e-mailben, telefonon vagy információ-kérő oldalunkon keresztül vedd fel velünk a kapcsolatot. Szívesen visszahívunk, hogy megbeszéljük a részleteket. Fontos, hogy az út előtt találkozzunk személyesen, vagy legalább online videóeszköz segítségével (Skype, Facetime,stb.) tudjunk beszélni egymással, hiszen két hétig együtt fogunk utazni, fontos a kölcsönös szimpátia. Ezután nincs más dolgod, mint befizetni a túra első részletét, mi pedig tájékoztatni fogunk minden egyéb teendőről, melyek az utazásig hátra vannak.


Szükséges felszerelés

Bepakolni egy nyaralásra mindig nagyon körülményes és bosszantó, ezt mi is tudjuk. Éppen ezért összeállítottunk egy igen részletes, kimerítő listát mindarról, hogy mit szükséges, érdemes, esetleg felesleges magaddal hoznod az útra. A hasznos tudnivalók oldalon még számos praktikus tanácsot is találsz az utazásra és készülődésre vonatkozóan, de ha maradt kérdésed, kérdezz minket nyugodtan!

Mit hozzak magammal?

Étkezés és ivóvíz

Utazásunk során szinte mindenhol helyi, autentikus étkezdékben fogunk enni, ott ahol a helyi emberek is ebédelnek, vacsoráznak. Az itt kapható ételek a helyi konyha jellegzetességei, sok rizst, zöldséget és halat tartalmaznak. Nagy és olcsó adagokat kapunk majd, így egy étkezés során 1000 Ft alatt bőven jóllakhatunk. Minden esetben kerüljük a hús fogyasztását, valamint a nem megmosott, és előre felvágott gyümölcsöket, zöldségeket. Számíts rá, hogy a legtöbb étel sok curryt és chilit tartalmaz, úgyhogy hozz magaddal megfelelő gyógyszereket arra az esetre, ha a gyomrod érzékeny lenne a fűszeres, csípős ételekre.
A csapvízből nem ajánlatos inni, sőt fogmosás során is érdemes inkább palackozott vízzel öblögetni. Üveges vizet mindenhol tudsz majd vásárolni.

Szükséges okmányok

Az utazáshoz elengedhetetlen az érvényes útlevél. Az útlevélnek még 6 hónapig kell érvényesnek lennie a Thaiföldre történő beutazást követően, ezt kérünk, hogy mindenképp ellenőrizd az út előtt! Erre lesz szükséged az országba való beutazáshoz, illetve a vízumigényléshez is.
Feltétlenül hozd még magaddal az útra az útleveled másolatát 2 példányban, a jogosítványod (ha van) másolatát két példányban, a repjegyed másolatát, valamint másolatot az utas- és/vagy poggyászbiztosításodról.

Egészségügy

Az alapvető higiénia megfelelő, de mint bárhol, itt is előfordulhatnak emésztési zavarok. Ezek legfőképp a megváltozott étrendnek köszönhetőek, de kis odafigyeléssel a legtöbb probléma elkerülhető.
Az erre a területre utazóknak nincs kötelezően előírt védőoltás, mégis ajánljuk a nagyobb utazások előtt szokásos általános védőoltások – Hepatitis A és B, Tífusz, Tetanusz, – beszerzését. A megfelelő védettség kialakulása miatt ezeket célszerű minél előbb beadatni. Az általunk meglátogatott területeken ebben az évszakban valószínűleg nem fordul elő malária, de ha valaki ettől nagyobb biztonságban érzi magát, akkor hozzon gyógyszert, vagy konzultáljon orvossal.
Általánosan elmondható, hogy az oltások mellett fontos az, hogy csak megfelelő körülmények között elkészített ételt, hámozott gyümölcsöt, zöldséget együnk és mindig palackozott vizet igyunk. A húsoktól minden körülmény között tartózkodjunk! Ha erre vigyázunk, nagy valószínűséggel nem fogunk megbetegedni. Természetesen egy-két alapvető orvosságot érdemes magaddal hoznod: lázcsillapítót, lázmérőt, fájdalomcsillapítót, széntablettát, hashajtót, megfázás- és torokfájás elleni szert, fogfájás ellen fájdalomcsillapítót, görcsoldót valamint sebfertőtlenítő szert, kötszert és ragtapaszt, de a helyi gyógyszertárak kínálata is kielégítő, olcsó és hatásos szereket kínálnak.

Áram és átalakító

220-240 Voltos feszültség, szükséges átalakítók használata. Ezt a legegyszerűbb kint, helyi elektronikai üzletben vagy kisboltban beszerezni. Jó ha van egy kisebb elosztód is, így elég egy átalakítót megvásárolnod, mégis több eszközt tudsz egyszerre tölteni róla.

Mit és hogyan csomagolj

Alapvetően egy hátizsákos túrára jelentkezel, amennyibel velünk vágsz neki Ázsia felfedezésének. Praktikus tanács, hogy ne hozz hatalmas, gurulós bőröndöt, hiszen nehezebb a szállítása mint egy hátizsáknak és olykor kényelmetlen lehet húzni, a nem éppen tökéletes minőségű gyalogúton. Javasoljuk a 30-50 literes túrahátizsákot, mely rendelkezik különböző zsebekkel is, esetleg cipzáros alja van a hálózsák, cipők, stb. számára. Ezen kívül hozz egy kisebb hátizsákot vagy táskát is, amely a kirándulások során lesz veled, abba tudod tenni az inni-ennivalót, naptejet, törölközőt, kendőt. Jó ha van nálad egy övtáska a személyes irataid , illetve költőpénzed számára.
Túrazsáknak ezt vagy ehhez hasonlót ajánlunk:
 https://www.decathlon.hu/easyfit-noi-turahatizsak50-l–id_8300840.html

Kommunikáció nyelve

Indiában a hindi, Thaiföldön a thai a hivatalos nyelv, de a gyarmati múlt és az igen jelentős turizmus következtében, szinte mindenhol beszélik az angolt is. Akkor sincs baj, ha nem beszélsz idegen nyelvet, sokszor a kézzel-lábbal mutogatás is eredményes, és mi is szívesen segítünk bármiben, legyen az rendelés, vásárlás, ügyintézés.

Költségek

Túra díja

365.000
  • Szállás, transzfer, helyközi utazás busszal, belépők, idegenvezetők díja, robogó bérlés, jatt és egyéb költségek

Repülőjegy

215.000
  • Budapest-Bangkok, Bangkok-Delhi, Delhi-Varanasi, Gaya-Delhi, Delhi-Budapest

Vízum

~25.000
  • Az egyszeri belépésre jogosító vízumokat online tudod igényelni. Utazás előtt segítünk, hogy pontosan hol és hogyan.

Összesen

~640.000

Az árak Forintban értendőek

A jelentkezés feltétele 40.000 Ft + Áfa első részlet kifizetése.
* A feltüntett költségeket befolyásolhatja a repülőjegy aktuális ára. A repjegyeket az út előtt 60-80 nappal célszerű megvenni, tájékoztatni fogunk, hogy pontosan mikor és melyik járatra.

Várható egyéb költségek

Étkezés

~30.000
  • Az étkezések díja kb. 30.000 Ft, de fogyasztástól függ.

Költőpénz

~30.000
  • a velünk utazók beszámolói alapján, ajándék vásárlással együtt.

Biztosítás

-
  • Tőled függ, hogy milyen biztosítást kötsz utazás előtt

Oltás

-
  • Konzultáj orvossal! Javaslatunk: Hepa A/B, Tetanusz, Tífusz

Kommentek

kommentek