VIETNÁM

14 nap egy gyönyörű országban, csak 8 nap szabi!

Túra időtartama

14 nap

Nehézségi fok

Könnyű

Túra időpontja

2019. okt. 22-nov. 4.

Túra díja
389.000 Ft

18 helyünk van!

Jelenkezés

Túra díja
389.000 Ft

18 helyünk van!

Jelentkezés

A túra rövid leírása


2019. október 22.-november 4.

A túra során megismerkedhetünk Észak-Vietnám kultúrájával és gyönyörű természeti adottságaival. Hanoi-ban felfedezzük többek között a Konfuciusz korabeli templomokat, a királyi palotát, és belekóstolunk a nyüzsgő éjszakai piaci életbe is. Hanoi központi szerepet játszik túránk során, innen indulva érkezünk a festőien szép Ha Long öbölbe, ahol hajóra szállunk, hogy felfedezzük rejtett szépségeit, valamint meglátogatjuk a Ninh Binh térséget is. Sapaban motorra pattanunk, és így járjuk be a környéket. Túránk utolsó állomásaként ellátogatunk Dél-Vietnám központjába, Ho Chi Minh Városba és megmerítkezünk a déli kultúrában is!

A túra útvonala


Budapestről Hanoiba érkezünk, Vietnám fővárosába és kialakítjuk bázisunkat Hanoi központi kerületében, az Old Quarterben. Első ízben 4 napot töltünk Hanoiban, majd egy rövid kiruccanás erejéig Sapába látogatunk, végül újra visszatérünk Hanoi nyüzsgő belső kerületeibe és a környéken található nevezetességekhez. Ezután belső repülőjárattaljárattal utazunk tovább Hanoi-ból Ho Chi Minh Városba, ahol kis pihenés után, további 2 napot töltünk el, megismerkedve a déli kultúrával is. Élményekkel teli utazásra számíthatsz a 14 nap során, ha velünk tartasz!

 Kérdésed van? Írj nekünk! Megosztás Facebookon

Budapestről Hanoiba érkezünk, Vietnám fővárosába és kialakítjuk bázisunkat Hanoi központi kerületében, az Old Quarterben. Első ízben 4 napot töltünk Hanoiban, majd egy rövid kiruccanás erejéig Sapába látogatunk, végül újra visszatérünk Hanoi nyüzsgő belső kerületeibe és a környéken található nevezetességekhez. Ezután belső repülőjárattaljárattal utazunk tovább Hanoi-ból Ho Chi Minh Városba, ahol kis pihenés után, további 2 napot töltünk el, megismerkedve a déli kultúrával is. Élményekkel teli utazásra számíthatsz a 14 nap során, ha velünk tartasz!

 Kérdésed van? Írj nekünk! Megosztás Facebookon

Videó az eddigi túrákról


Videó az eddigi túrákról


A túra részletes programja


1-5.nap – Utazás Vietnámba, Hanoi

Budapestről az esti órákban indulva, körülbelül 16 órás repülőúttal jutunk el Hanoiba. A reptérről a délután folyamán, transzferrel érkezünk meg a belvárosba, ahol elfoglaljuk a hotelszobákat, majd egy kis pihenés után felfedezzük a Hoan Kiem Tó környékét, ahol közkedvelt és autentikus vietnámi ételeket kóstolhatunk meg. Másnap újult erővel vágunk neki a városnézésnek és Hanoi városi piac forgatagának. Meglátogatjuk a Császári palotát, és az Irodalom templomát, Konfuciusz vietnámi központját. Végül harmadnap ellátogatunk a Parfüm Pagodához és csónakba is szállhatunk, ha kedvünk tartja, este pedig
Hanoi autentikus Vízi Báb előadását nézzük meg. A negyedik nap reggelén meglátogatjuk Ho Chi Minh nyughelyét, a vietnámiak által nagy tiszteletben tartott tábornok mauzóleumát, és a nem messze található One Pillar Pagodát, délutánra pedig lazább programot tervezünk, igénytől függően:)

Könnyű

6-7.nap – Sapa

Reggel buszra szállunk, és 6 óra alatt máris Sapában találjuk magunkat, ahol egyszerre 5 etnikai törzs életébe nyerhetünk bepillantást, nem beszélve a gyönyörű rizsteraszokról és hegyekről. A délután folyamán szétnézünk a falucskában, majd másnap robogóra szállva megyünk át Cat Cat faluba az Ezüst vízeséshez, és így nézzük meg a csodálatos rizsteraszokat.

Könnyű

8-10.nap – Hanoi és a Ha Long Öböl

Reggel busszal visszaindulunk a Hanoi szállásunkra, majd a délután folyamán városi vonatvadászatra kerekedünk fel, este pedig a végtelen vietnámi éjszakai piacoké a főszerep. Másnap reggel buszra szállunk, hogy időben odaérjünk a hajók indulásához a Ha Long öbölbe. Az öbölben csodálatos kilátás vár ránk, és ha kedved támad, akkor még kajakozni is lesz lehetőséged. Harmadnap ellátogatunk az UNESCO által is elismert Trang An komplexumba.

Könnyű

11.-14. nap – Utazás Ho Chi Minh Városba, majd Budapestre

Az első napot nagyrészt utazással töltjük, átrepülünk Ho Chi Minh Városba, majd az esti órákban itt is ellátogatunk az éjszakai piacra. Másnap bebarangoljuk a Cu Chi-i alagútrendszert és megnézzük a méltán híres Ba Thien Hau Templomot, valamint a nevezetesebb pagodákat is. Harmadnap egy könnyű autentikus reggelivel kezdünk a reggeli piacon, végül kényelmesen felkészülünk a hazautazásra.

Könnyű

Mire van szükséged az úthoz?


Jelentkezés feltételei

Amennyiben érdekel túránk, kérünk, hogy e-mailben, telefonon vagy információ-kérő oldalunkon keresztül vedd fel velünk a kapcsolatot! Szívesen visszahívunk, hogy megbeszéljük a részleteket. Fontos, hogy az út előtt találkozzunk személyesen, vagy legalább online videóeszköz segítségével (Skype, Facetime,stb.) tudjunk beszélni egymással, hiszen majdnem két hétig együtt utazunk majd, ezért fontos a kölcsönös szimpátia. Ezután nincs más dolgod, mint befizetni a túra első részletét, mi pedig tájékoztatni fogunk minden egyéb teendőről, melyek az utazásig hátra vannak.


Szükséges felszerelés

Bepakolni egy nyaralásra mindig nagyon körülményes és bosszantó, ezt mi is tudjuk. Éppen ezért összeállítottunk egy igen részletes, kimerítő listát mindarról, hogy mit szükséges, érdemes, esetleg felesleges magaddal hoznod az útra. A hasznos tudnivalók oldalon még számos praktikus tanácsot is találsz az utazásra és készülődésre vonatkozóan, de ha maradt kérdésed, kérdezz minket nyugodtan!

Mit hozzak magammal?

Étkezés és ivóvíz

Utazásunk során szinte mindenhol helyi, autentikus étkezdékben fogunk enni, ott ahol a helyi emberek is ebédelnek, vacsoráznak. Az itt kapható ételek a helyi konyha jellegzetességei, sok rizst, zöldséget és halat tartalmaznak. Nagy és olcsó adagokat kapunk majd, így egy étkezés során 1000 Ft alatt bőven jóllakhatunk. Minden esetben kerüljük a hús fogyasztását, valamint a nem megmosott, és előre felvágott gyümölcsöket, zöldségeket. Számíts rá, hogy a legtöbb étel sok curryt és chilit tartalmaz, úgyhogy hozz magaddal megfelelő gyógyszereket arra az esetre,
ha a gyomrod érzékeny lenne a fűszeres, csípős ételekre. A csapvízből nem ajánlatos inni, sőt fogmosás során is érdemes inkább palackozott vízzel öblögetni. Üveges vizet mindenhol tudsz majd vásárolni.

Szükséges okmányok

Az utazáshoz elengedhetetlen az érvényes útlevél. Az útlevélnek még 6 hónapig kell érvényesnek lennie a Vietnámba történő beutazást követően, ezt kérünk, hogy mindenképp ellenőrizd az út előtt! Erre lesz szükséged az országba való beutazáshoz, illetve a vízumigényléshez is. Feltétlenül hozd még magaddal az útra az útleveled másolatát 2 példányban, a jogosítványod (ha van) másolatát két példányban, a repjegyed másolatát, valamint másolatot az utas- és/vagy poggyászbiztosításodról.

Egészségügy

Az alapvető higiénia megfelelő, de mint bárhol, itt is előfordulhatnak emésztési zavarok. Ezek legfőképp a megváltozott étrendnek köszönhetőek, de kis odafigyeléssel a legtöbb probléma elkerülhető.
Az erre a területre utazóknak nincs kötelezően előírt védőoltás, mégis ajánljuk a nagyobb utazások előtt szokásos általános védőoltások – Hepatitis A és B, Tífusz, Tetanusz, – beszerzését. A megfelelő védettség kialakulása miatt ezeket célszerű minél előbb beadatni. Az általunk meglátogatott területeken ebben az évszakban valószínűleg nem fordul elő malária, de ha valaki ettől nagyobb biztonságban érzi magát, akkor hozzon gyógyszert, vagy konzultáljon orvossal.
Általánosan elmondható, hogy az oltások mellett fontos az, hogy csak megfelelő körülmények között elkészített ételt, hámozott gyümölcsöt, zöldséget együnk és mindig palackozott vizet igyunk. A húsoktól minden körülmény között tartózkodjunk! Ha erre vigyázunk, nagy valószínűséggel nem fogunk megbetegedni. Természetesen egy-két alapvető orvosságot érdemes magaddal hoznod: lázcsillapítót, lázmérőt, fájdalomcsillapítót, széntablettát, hashajtót, megfázás- és torokfájás elleni szert, fogfájás ellen fájdalomcsillapítót, görcsoldót valamint sebfertőtlenítő szert, kötszert és ragtapaszt, de a helyi gyógyszertárak kínálata is kielégítő, olcsó és hatásos szereket kínálnak.

Áram és átalakító

220-240 Voltos feszültség, nem szükséges átalakítók használata! Jó, ha van egy kisebb elosztód is, mert általában a szállásokon korlátozottak a konnektorok száma.

Mit és hogyan csomagolj

Alapvetően egy hátizsákos túrára jelentkezel, amennyibel velünk vágsz neki Ázsia felfedezésének. Praktikus tanács, hogy ne hozz hatalmas, gurulós bőröndöt, hiszen nehezebb a szállítása mint egy hátizsáknak és olykor kényelmetlen lehet húzni, a nem éppen tökéletes minőségű gyalogúton. Javasoljuk a 30-50 literes túrahátizsákot, mely rendelkezik különböző zsebekkel is, esetleg cipzáros alja van a hálózsák, cipők, stb. számára. Ezen kívül hozz egy kisebb hátizsákot vagy táskát is, amely a kirándulások során lesz veled, abba tudod tenni az inni-ennivalót, naptejet, törölközőt, kendőt. Jó ha van nálad egy övtáska a személyes irataid , illetve költőpénzed számára.
Túrazsáknak ezt vagy ehhez hasonlót ajánlunk:
 https://www.decathlon.hu/easyfit-noi-turahatizsak50-l–id_8300840.html

Kommunikáció nyelve

Meglepő módon Vietnámban a vietnámi a hivatalos nyelv, de a gyarmati múlt és az igen jelentős turizmus következtében, szinte mindenhol beszélik az angolt is. Akkor sincs baj, ha nem beszélsz idegen nyelvet, sokszor a kézzel-lábbal mutogatás is eredményes, és mi is szívesen segítünk bármiben, legyen az rendelés, vásárlás, ügyintézés.

Költségek

Túra díja

389.000
  • Szállás, transzfer, helyközi utazás busszal, belépők, idegenvezetők díja, jatt és egyéb költségek.

Repülőjegy

200.000
  • Budapest-Hanoi, Hanoi-HCMC, HCMC-Budapest.

Vízum

~8.000
  • Az egyszeri belépésre jogosító vízumokat online tudod igényelni. Utazás előtt segítünk, hogy pontosan hol és hogyan.

Összesen

~597.000

Az árak Forintban értendőek

A jelentkezés feltétele 60.000 Ft + Áfa első részlet kifizetése.* A túra díját befolyásolhatja, ha egyágyas szobában szeretnél aludni, illevte a repülőjegy aktuális ára is. A repjegyeket az út előtt 60-80 nappal célszerű megvenni, tájékoztatni fogunk, hogy pontosan mikor és melyik járatra.

Várható egyéb költségek

Étkezés

~40.000
  • Az étkezések díja kb. 40.000 Ft, de függhet nagymértékben a fogyasztástól!

Költőpénz

~30.000
  • a velünk utazók beszámolói alapján, ajándék vásárlással együtt.

Biztosítás

-
  • Tőled függ, hogy milyen biztosítást kötsz utazás előtt

Oltás

-
  • Konzultáj orvossal! Javaslatunk: Hepa A/B, Tetanusz, Tífusz

Kommentek

kommentek